Δημοσιεύθηκαν τα δύο προγράμματα του ΟΑΕΔ

print
Αγαπητοί πελάτες,

Δημοσιεύθηκαν τα 2 προγράμματα του ΟΑΕΔ  που αφορούν την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για ανέργους ηλικίας 18-24 και 25-29 διάρκειας 4 μηνών.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των επιχειρήσεων θα ξεκινήσουν από 22/8/2016 και ώρα 12:00 έως και 22/9/2016. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργοι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας       ( Γενικού Λυκείου, επαγγελματικού Λυκείου, ΕΠΑΣ.) και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακού  και Τεχνολογικού Τομέα).

Σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης η τοποθέτηση των άνεργων ασκούμενων στις επιχειρήσεις   θα πραγματοποιηθεί μετά από αποκλειστική υπόδειξη από τον Ο.Α.Ε.Δ  χωρίς δικαίωμα επιλογής   από τις επιχειρήσεις.

Η αποζημίωση των ασκούμενων καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ χωρίς καμία οικονομική και ασφαλιστική επιβάρυνση της επιχείρησης.

Η υποχρέωση της επιχείρησης   περιορίζεται στην μηνιαία υποβολή του παρουσιολογίου του ασκούμενου καθώς και μίας  μηνιαίας συγκεντρωτικής κατάστασης.

Επισημαίνουμε ότι προϋπόθεση ένταξης της επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της λόγω καταγγελίας σύμβασης του προσωπικού της (απόλυση χωρίς αντικατάσταση) στο χρονικό διάστημα των 30 ημερολογιακών ημερών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

 

Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των επιχειρήσεων  είναι να έχει εκδοθεί κλειδάριθμος ενώ για τους άνεργους να διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ και να έχουν προχωρήσει στη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης στο αρμόδιο υποκατάστημα ΟΑΕΔ.

Τέλος σε περίπτωση που η επιχείρηση  κατά την διάρκεια του προγράμματος  προβεί σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης πρέπει να αντικαταστήσει το άτομο αυτό εντός 10 ημερών διαφορετικά διακόπτεται το πρόγραμμα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση παρακαλώ επικοινωνήστε με τα γραφεία μας