Eνημέρωση για προσωπικά δεδομένα (GDPR)

Αγαπητοί πελάτες,

Σας υπενθυμίζουμε ότι από σήμερα 25.05.2018 τίθεται σε υποχρεωτική εφαρμογή για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής ένωσης ο Ευρωπαϊκός Kανονισμός 2016/679  «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων»  (General Data Protection Regulation, GDPR).

Ο Κανονισμός αυτός αφορά όλες τις επιχειρήσεις, (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) που με οποιοδήποτε τρόπο διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα εργαζομένων, συνεργατών, πελατών, ή άλλων φυσικών προσώπων, δηλαδή αφορά σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων. Περιλαμβάνει τις αρχές που διέπουν την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως ενδεικτικά η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η αποθήκευση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση και η διάδοση κάθε πληροφορίας που αφορά συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο, καθώς και τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων σχετικά με την προστασία των πληροφοριακών τους συστημάτων και την προάσπιση των δεδομένων τους.

Ο Κανονισμός επιβάλλει μια σειρά νέων υποχρεώσεων στους υπευθύνους επεξεργασίας, οι οποίες απορρέουν από τις βασικές αρχές και ιδίως την ενισχυμένη αρχή της διαφάνειας στον τρόπο συλλογής, επεξεργασίας και τήρησης δεδομένων και τη νέα αρχή της λογοδοσίας, σύμφωνα με την οποία ο υπεύθυνος επεξεργασίας φέρει την ευθύνη και είναι σε θέση να αποδείξει τη συμμόρφωσή του με όλες τις αρχές που διέπουν την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Μεταξύ των παραπάνω υποχρεώσεων είναι ο ορισμός Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων, ο οποίος μπορεί να είναι μέλος του προσωπικού του υπευθύνου επεξεργασίας ή να ασκεί τα καθήκοντά του βάσει σύμβασης παροχής υπηρεσιών, και διορίζεται βάσει επαγγελματικών προσόντων και ιδίως βάσει της εμπειρογνωσίας που διαθέτει στον τομέα του δικαίου και των πρακτικών περί προστασίας δεδομένων, καθώς και βάσει της ικανότητας εκπλήρωσης των καθηκόντων του.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τα παραπάνω, παρακαλούμε να απευθύνεστε στο νομικό τμήμα του γραφείου μας (τηλ. 2610 336716).

 

Ε.Φ.Κ.Α. – Συμψηφισμός ποσού προς επιστροφή με εισφορές

Η Διοίκηση του Ε.Φ.Κ.Α. ενημερώνει τους ασφαλισμένους που δικαιούνται ποσό προς επιστροφή, ως αποτέλεσμα της εκκαθάρισης εισφορών 2017, ότι συμψηφίζεται με τρέχουσες εισφορές (συμπεριλαμβανομένης και της εισφοράς Μαρτίου 2018), ως εξής:

  • Αν είναι μικρότερο των 50,00 € θα συμψηφισθεί αυτόματα.
  • Αν είναι μεγαλύτερο των 50,01 € μπορεί να συμψηφισθεί εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα έως 31/5/2018. Η αίτηση υποβάλλεται διαδικτυακά, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΕΦΚΑ, ή στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μη Μισθωτών.

Μετά τη πάροδο της προθεσμίας το ποσό προς επιστροφή θα πιστωθεί στον Τραπεζικό λογαριασμό (ΙΒΑΝ) των δικαιούχων, που δεν έχουν υποβάλει σχετική αίτηση. Για τη δήλωση του ΙΒΑΝ, έχει δημιουργηθεί σχετική ηλεκτρονική υπηρεσία στον ιστότοπο ΕΦΚΑ.

Επισημαίνεται ότι η επιλογή συμψηφισμού του ποσού επιστροφής με τρέχουσες εισφορές διασφαλίζει και αποτρέπει ενδεχόμενη κατάσχεσή του έναντι οφειλών προς οποιοδήποτε τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Εκκαθάριση ΕΦΚΑ – Aναρτήθηκαν οι εισφορές Μαρτίου 2018, καθώς και η εκκαθάριση εισφορών 2017

Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκαν οι εισφορές ΕΦΚΑ Μαρτίου 2018, των Αγροτών Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών για τα οποία η νέα ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής είναι 18/5/2018.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε και η εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 Ελεύθερων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών που ασκούσαν αποκλειστικά Επιχειρηματική ή Αγροτική Δραστηριότητα, κατά το έτος εκκαθάρισης.

Έχουν ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο του Οργανισμού τα ειδοποιητήρια εκκαθάρισης ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκκαθάρισης για τις υπόλοιπες κατηγορίες (παράλληλη Μισθωτή Απασχόληση, αμειβόμενοι με ΔΠΥ παρ.9 αρ.39 Ν.4387/2016).

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο του ΕΦΚΑ για να πληροφορηθούν τα αποτέλεσμα της εκκαθάρισης, να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο, να ενημερωθούν μέσω του «Ενημερωτικού Σημειώματος Εκκαθάρισης» και των Συχνών Ερωτήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις επικοινωνήστε με το γραφείο μας

Ενημέρωση για την δεύτερη δόση επιδόματος παιδιών (Α21)

Η Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε προς τους δικαιούχους του νέου Επιδόματος Παιδιού ότι:

H πληρωμή της Β΄ δόσης 2018 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, δηλαδή στις 25 – 27 Ιουνίου (και όχι στο τέλος Μαίου όπως ίσχυε) και μάλιστα σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει την αίτηση του νέου Α21 έως και την 20η Ιουνίου 2018 και θα δικαιούνται το επίδομα βάσει των εξαρτώμενων τέκνων και του εισοδήματος που είχαν το 2017 (σύμφωνα με την φετινή φορολογική δήλωση).

Η νέα ηλεκτρονική διαδικασία των αιτήσεων Α21 θα ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου.
Επισημαίνεται μάλιστα ότι η μετακίνηση αυτή δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση την επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή της Γ΄ δόσης στα τέλη Ιουλίου, η οποία και θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 25 – 27 Ιουλίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2018 έως και την 20η Ιουλίου.

Μάλιστα στις Β΄ και Γ΄ δόσεις θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι αναδρομικές οφειλές από την αρχή του έτους του νέου Επιδόματος Παιδιού, οι τυχόν αναγκαίοι συμψηφισμοί καθώς και αναδρομικές οφειλές εκκρεμοτήτων προηγούμενων ετών που θα έχουν οριστικοποιηθεί και ελεγχθεί.

Αρχείο

Calendar

Μαΐου 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ   Ιουν »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031