Ανάρτηση ειδοποιητηρίων πληρωμής εισφορών μηνός Μαΐου 2020

print
Προθεσμία μέχρι τις 3 Ιουλίου για έκπτωση 25%

 

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών του Μαΐου 2020 για 1.213.257 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοτελώς απασχολούμενοι μπορούν να κάνουν χρήση του ευεργετήματος της έκπτωσης 25% για τις τρέχουσες εισφορές Μαΐου, όπως προβλέπεται από τον Νόμο 4690/2020 (ΦΕΚ 104Α/30.5.2020).

Βασικός όρος της έκπτωσης- η οποία είναι προαιρετική για κάθε επαγγελματία- είναι η εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών του Μαΐου.

Επισημαίνεται ότι προκειμένου να επωφεληθεί της ανωτέρω έκπτωσης θα πρέπει να έχει πληρώσει τις εισφορές του προηγούμενου 4μηνου, δηλαδή του χρονικού διαστήματος Ιανουαρίου – Απριλίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή των εισφορών του Ιανουαρίου του 2020 και εφεξής πραγματοποιείται με νέο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF).

Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι οι ασφαλισμένοι που κάνουν χρήση πάγιας εντολής για την πληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών να προχωρήσουν σε καταχώρηση του νέου κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται.